Pages

Wednesday, March 16, 2011

Tok Berlagak Penipu?

Baru ni tadi aku pegi ke pekan nak beli juadah tengahari...sebelah tu ada kedai jual suratkhabar. Aku pun dok skodeng laa tengok apa tajuk berita best harini. Skodeng punye skodeng ada la beberapa headline yang x ley blah. Macam da kekeringan idea je sume reporter ni. Anwar bakal bebas lah.. Potong kemaluan suami la.. (bab ni aku takut nak baca..ngiluu) hahah... Tib0 tibo den terpandang satu headline yang sangat den terkojot.. TOK BERLAGAK DARUL SAKA. Komain bosar lagi haa.. Den tahu pasal TOK BERLAGAK ni pon pasal member den kemain  suko laie baco blog tok berlagak ni. (den sajo cakap baso nogori ni nak amik mood sikit pasal tok berlagak suko cakap nogori) hehehe... Apo lai toghus den suh adek den poi sambar solai. Den nak gak tahu apa kes samapi glemer tok berlagak aghini...

Balik jo gumah terus den baco headline dulu.. Den google la nak tahu.. Tapi tak banyak maklumat lagi. Mungkin sume org tak baco paper lagi ko atau sume x minat nak bace metro pakar putar belit fakta dunia ni.. huhuh... Den selak...ade sorang makcik ni yang jadi saksi. Den maleh la nak bekap sapo-sapo dalam hal ni. Den x ponah lai jumpo tok berlagak. Dan den pun x kona sapo makcik dalam paper tu yg menghentam tok. Tapi satu jo la den nak bgtahu metro. Ini bab agama. Bab suko-suko nak menyosatkan orang lain dengan hanya bersaksikan makcik tu. Metro.. sebelum dok menyosatkan orang bori dulu bukti sahih!! Rakaman ko..bidio koo.. Baru boley report kat Jabatan Agamo. Ni suko-suko la ekau dok menyosatkan orang dalam paper. Berdoso bosar ekau tahu! Renung2 kan lah.. Lai sokali den nak kobar.. Den x bekap sapo2.. den cumo nak jiko betul Tok Berlagak sosek..boi bukti sahih.. bukan mcm gini caro eh..  Kalo adik badik kito kono mcm ni tibo2 kono hontam sosek lam paper apo porasaan ekau sumo? Wallahualam laa...

p/S: den masih terfikir dan memikir kenapo KRU  x sudi jomput Metro ke tayangan Merong Mahawangsa? hehe
p/s/s: sori jugak pasal den taknak tempek pun keratan akhbar tu pasal...samo mcm subahat..mcm bersetuju lak dengan isi akhbar tu kan.den takmo sosek jugak meyosekkan orang...dah ado bukti sok baru den tempekkan sekali dongan bukti sahih nyo yoo~

4 budak itam!:

Kakkoii said...

kakkoii x paham....

Cik ERynn said...

Tang mane kakkoii x faham..tang metro nya kah! tang base nogori nya kan! hehehe

Bro Fit said...

apsal dengan tok tu?? tak paham eden.. eden tak baca surat khabar hari ni..

- Fitrihadi.com -

Cik ERynn said...

fitri: eden pun x bapo nak paham gak...metro lg eden x faham...kuar kan suatu cerita yg belum tentu sahih...x paham boto aa hehe