Pages

Tuesday, June 8, 2010

Bila perempuan jatuh cinta!

Hurm..mungkin tajuk ni agak oldskul tp aku yakin...mamat2 bunge di luar sane sampai sekarang masih x tahu jawapannya bila perempuan tu betul2 jatuh cinta..Bagaimana sikap seseorang pompan tu bile mereka seikhlas hati menerima lelaki tu seadanya...Eleh tayah nak auta laa eh...mmg sejak dr aku skola lagi ade je budak2 laki yg dtg tanye kat aku and tanye soklan2 mcm ni "pompan suke laki yg mcm mane eh?"  atau "cemana nak tahu pompan tu betul2 jujur dan bukan main2?" atau sebegini "ko rase aku hensem x?" hahahah soklan yg last tu mmg x ley blahh eh...tp bkn rekaan semata2...sume ni aku da lalui...

Honestly,ak cukup x suke kat lelaki yg perasan die tu hensem (walopon die mmg hensem) dr aku suke tgk muke die jd menyampah dibuatnyer...Percayalah wahai lelaki di luar sana...pompan mmg cukup x suke kaum lelaki ni budget hensem..normal sudah laa kan..tayah gedik sgt..hehheh...same la mcm korang x suke tgk pompan menggedik kan...

Ok disebabkan aku ni pompan and aku pon da rase perasaan itu...(tgk tajuk la weh love to be loved..hehhe) boleh la aku share sikit pasal apa yg kaum pompan ni alami/rasai bila da betul2 jatuh cinta...So guys sila amik pensel dan kertas!

1) Bila pompan da jatuh cinta....setiap apa yg die buat..tiap seken..hanya boipren tu je la dalam ingatannye...bile makan je terus sms boipren "yg, u da makan?" Bila die pegi jalan2 (bukan dgn boipren) , pasti henpon x kan pernah lepas dr tangan die...tgu kalo2 abg syg kol ke jap lg kan...kalo bley die x nak miss langusng jawab kol bile berjauhan...

2) Korang akan perasan...segala apa yg die buat mereka akan dahulukan boipren. Contohnye...arini kawan baik ajak pegi taman bunge...kebetulan boipren pon ajak pegi window shopping...pompan pasti akan pegi kuar ngn boipren dia..atau die akan bawak dua2 sekali kuar bersama...(boipren ttp x tgl)

3) Boipren la orang pertama yg akan tahu berita sedih atau gembira dari mereka. Lepas2 tu br la mereka akan share dgn kawan2 atau keluarge.

4) Sanggup buat apa saja demi korang! Yang ni aku emo sikit...bila awek korang da syg sgt tu janganla amik kesempatan. Jangan kate pompan bodoh sbb ikut sgt ckp boipren..tp sebenarnya korang yg bodoh sbb khianati perasaan dorang. Korang lupa ke? Allah jadikan korang sebagai imam..sebagai ketua...untuk meluruskan tulang rusuk yg bengkok iaitu kaum hawa. Bukan  nye merosakkan nya lagi. Di akhirat nnt korang yang akan menjawab! Sbb wanita adalah amanah Allah kepada kaummu lelaki!

5) Dia x kan sanggup nak pasang dua belakang korang.. Walopon mmg kompem korang x kan tahu..tp pompan x kan sanggup. Tapi..lain halnye dengan lelaki...kalo pompan x tahu korang main kayu tiga lagi korang bangga kan!! (emo! emo!)

6) Pompan akan sanggup idop susah dengan korang. Korang takde duit kompem2 die hulur..korang lapar..kompem2 die masakkan lauk special munye! Senang cete...apa yg korang x cukup? No hal la...tapi zaman sekarang mcm terbalik da aku tgk...yg pompan tlg cr nafkah tuk laki ehh? Doniaa doniaa!

7) Bile boipren jenis mulut longkang suke maki hamun...pastu panas baran lak..suke naik kaki tangan...tapi kalo da syg...pompan terima je dengan redha..dengan harapan..bg peluang supaya lelaki ni berubah. Tapi..bile pompan buat perangai sikit jee mule la yg lelaki cari alasan nak curang..

Trust me...pompan ni x pandang sgt laki yg banyak duit tapi perangai hampeh.. Pompan x kan pandang lelaki mulut manis tapi habuk pon xde..hehhehe..Pompan nakkan lelaki yang jujur...Ikhlas...dan paling penting mampu membimbing mereka ke jalan yang di redhai..

Pompan xkan bagi tahu sejibik2 apa yg perlu korang lakukan tuk tawan hati mereka..cukupla korang tunjukkan yang korang ikhlas..bersungguh2..Kalo da kapel 3-4 tahun pon...tp x bersungguh2...x ikhlas...bile awek korang da blah...Da xde makna nye la lagi...Sorry to say la...

Tolong semat benda ini dalam kepala anda.. bila sekali korang curang...pompan akan tetap maafkan korang dan terima korang balik (mmg baik hati kan) tapi...sampai ke mati la mereka akan ingat benda tu dan trauma.. Setiap kali korang balik lambat ke..atau x jawab telefon...perkara itu la yang akan bermain2 di fikiran mereka...Tapi trust me...kalo korang setia pada mereka ni..betul2 jujur dan setia... cinta mereka milik korang hingga ke syurga!

4 budak itam!:

gades ain said...

wahhh! ! ! ain suke entryy nieyhh!

ihihihi. . .
tp ain xpernah bercinta huhu. .
sedih . . lalalala . . .

ERynn NAzmy said...

@gades ain
xpenah becinte eh..xpe2..tayah rushing2...kdg2 tuhan x bg nikmat tu skg..tuhan bg nikmat becinte paling indah pas kawen...InsyaAllah..jd jgn takut kalo blom rase lg becinte..hehhe

MiSs LyN said...

wah..btol3..hihi..sume btol...=p

ERynn NAzmy said...

@miss lynn
hehehe..penah alaminyeee la tu eh..hehhhehe