Pages

Friday, June 4, 2010

Perempuan & Fesyen...

Rasenye sume org baik lelaki atau pompan, kecik, besar dah sedia maklum yang wanita dan fesyen ni x boley dipisahkan. Sape yg x nak nampak cun melecun beb....kalo awek2 korang mmg vogue habis...tipula korang x rase mcm artis...mesti kembang kempis korang dpt jalan sebelah kan.. Kalo awek korang ni selekeh..x pandai mekap..x pandai berfesyen...nak ke korang bawak die pi jalan2? Kalo adee spesis mcm ni mmg ak tabik punye...tapi to be cruel...lelaki spesis x kisah mcm ni da makin pupus...huhhuhu...ade pon mungkin 2-3 kerat je la...ni bukan ckp kosong...ni ckp based on da true story keh...


Erynn ( bukan nama sebenar) dulu bukan pandai pon nak pakai baju fesyen2 ni..Dia dulu kalo kuar rumah pakai jeans hitam + tshirt hitam + specky oldskul hitam + sneakers hitam. All black wa ckp lu..die budget die putih gebu sgt la...hitam da le menyerap haba...tp die x kesah...janji pada die da cukup stylo la tu...hahahhaha...tp sejak2 dia disunting sorang mamat ni...idop die start berubah..mule2 mamat tu kate x kisah.."just be urself" katanye. Tapi lepas da bape lame die tgk awek2 org lain sume pakai baju comel2..rambu ramba...die pon start la bukak kaset tauhid.."awk kan pompan...kan manis pakai bj pompan..ni asyik ngn tshirt and jeans jee"

Mmg bengkak la...laki ni mmg mcm ni kan..mule2 time nak usyar sume ok..tp lame2 sume menda nak diubah pada awek die tu...perlu ke suh org lain jd bukan diri die sebenar? Ok dipendekkan cerita...eryn (bukan nama sebenar) lame2 terbukak la hati nak jd pompan suci.. die tgk la cemane pompan luar dress up gurly2 gitu..die blaja sikit...mane ok die amik..mane mcm gedik je die tolak tepi...dr specky oldskul terus pakai lense...dr jeans dan tshirt..mule pakai baju2 blouse pinky..auwww jambu nyah~..dari situ die pon start la kumpul koleksi baju2 gurly2..demimu kekasih!! Tapi kdg aku sakit mate tgk si eryn (bkn nama sebenar ni) sejak die da tuka imej ni...tiap kali nak kuar mesti amik mase sejam nak siap2..berbanding dulu mase pakai jeans and tshirt tu...15 minit da ready beb! Sape yg x nak nampak cantik dpn yg tersayang!



So sbb tu rasenye baju pompan lagi mahal daripada baju lelaki..sbb pompan ni nak sentiasa kelihatan cantik...and kalo boleh biar penuh satu almari baju..fesyen baju tuk pompan skg pon ade mcm2 da skg..sebut je la..dr yg paras lutut sampai la ke paras dada...sume ade munyeee...tp kebanyakan harga rm30 keatas la...susah nak cr bj pompan rm20 kebawah..lau ade pon jenis kedai ah peng punye kain...muleh nampak segala yg kat dalam tu...tp satu sikap perempuan ni...lagi mahal lg depa suke beli....jngn pelik pulak! Bukanla membazir..tp bg perempuan kualiti itu pentim...diulang KUALITI yee..bukan Brand..

Pompan bertudung skg pon x nak kalah..mesti nak fesyen jugak...walo skg mmg bnyk fesyen x cukup kain...sape kete pompan bertudung xley pakai? Kan ade jual inner tshirt and inners skirt...mereke pon ade hak untuk berfesyen...sile jgn racist! hahahha


Fesyen pompan bertudung!

Cuma aku nak igtkan pada kaum2 ku yg bertudung di luar sana..juga peringatan untuk diri aku sendiri la...fesyen2 jugak tp biar la berpada..jgn pakai tudung tp baju fit gile munye..atau tudung just lilit mcm pakai tuala ki tang leher nampak...atau fesyen tudung mcm dato' Siti tu..sgt menyakitkan mata....



Ok kat sini aku nak share satu blog yg menjual baju2 pompan. Sesuailah untuk sape2 yg suke sgt pakai fesyen Korea tp dlm budget yg berpatutan... Skg kan fesyen Korea tgh trend!! Nak beli senang je..korang belek2 dulu mane yg berkenan di hati...sila pm tuan blog..msg terus pon boley untuk tanye status baju tu ade stock ke tidak... And then buat pembayaran...esoknye tuan kedai akan pos brg2 korang tu...sennag bukan? Apa lagi yg korang nak tunggu... Klik link di bawah untuk MULE BERSHOPPING!!!

Daboomfashion!
Nak Hadiah?Klik Sini!

10 budak itam!:

iJoi said...

uishhh qhai pesal seksi2 ko letak neh hahahaha :P

ERynn NAzmy said...

mane ade seksi..mate ko rosak ek

Fitrihadi.com said...

sedangkan allah pun suka pada kecantikan, inikan pulak manusia..so kena lah cantik2 skit..kalau selekeh macam tak ceria je.. :)

ERynn NAzmy said...

@Fitri
penampilan tu menunjukkan peribadi kita..kalo selekeh...fes impression is? mesti negative kan...tapi kalo yg terlebey2 fesyen? ituuu yg kite x tahu...hehehe

iJoi said...

uikkk mmg la mate aku rosak da ko letak gambar aweks2 yg x pakai tudung n pakaian ketat2 hehe apekah ko x nampak ape yg aku nampak keh3 :P

ERynn NAzmy said...

uuu kalo mcm tu bukan mate rosak..mesti kepala ko rosak ni..hahhaha ade satu je pon baju ketat..x ketat mane pun la..hahha

iJoi said...

hahaha rosak sbb dulu time belaja subjek kimia aku tetelan asid :P

ERynn NAzmy said...

haha bahaya tuh..bkn takat rosak..ak rase kene ganti br...

rutikeben said...

abis ape nama sebenar kalu erryn bukan nama sebenar nih? :P

ERynn NAzmy said...

@ruti
haha...tu watak dirahsiakan...hihihi
bg menjaga sensitiviti individu terbabit..hahah
erynn (bukan nama sebenar ye) huhuhu