Pages

Monday, June 21, 2010

Selamat Hari Bapa..

Seperti yang sume org tahu ..harini 21 Jun merupakan Hari Bapa sedunia.. Pastinya aku tak nak la ketinggalan untuk mengucap Selamat Hari Bapa buat abah... Walaupun semalam da hantar email pon wish Fathers Day..tapi besela x lengkap rasenye kalo xde sajak2 bagai ni..huhuhuhu...segan sebenarnya nak bersajak2 dgn abah..x biasa...so sinila medan untuk ku salurkan segalanya...(jiwang siot)








Kalo korang nak tahu aku ni la satu-satunye anak perempuan dalam family. Adik beradik aku yang lain sumenye lelaki. Aku ada seorang abang and bawah aku due lagi adik lelaki. Bile org tanye aku adik beradik bape laki and bape pompan..bile aku jawab aku sorang je pompan lam family..mesti dorang ckp.."mesti manja kan?" teeettt...salah jawapan anda....aku tak manja pon..mungkin mase kecik2  tpi da besau gajah ni xde la nak manja2 nye....hilang macho depan adik2..hahahah

Aku pon x ingat sangat time kecik2 dulu tapi mak abah selalu cete mmg aku manja ngn abah..pegi mane2 selalu kepit ngn abah..kadang2 pegi mane2 kawan2 abah yang kenal aku dr kecik kompem ckp.."dulu ko ni selalu berkepit ngn abah ko"..hehe kdg2 nak tergelak je sbb aku x igt sume tu...tp aku x nafikan la..mmg aku rapat dgn abah instead of mak..mesti korang pelikkan? patot nye anak pompan sorang mesti rapat ngn maknye..tapi lain pulak aku...

Bila ade bapak2 buat mesyuarat (ok yg tgh tu belum jd bapak lagi)

Yep! Aku mmg rapat dgn abah...sbb walopon abah garang...tp garang die tu punye sbb..kalo baik xdela kene marah..Tapi mak aku tu garang nau..hahhaha (mati aku ni kang) Mmg mak aku garang...pantang silap sikit sume kene...takde satu yg lepas..hahhaha so mungkin sbb mak garang sgt tu yg anak2 takut nak rapat...
Tapi mungkin da besar2 ni die sedar anak2 die prefer abah so die pon da mcm slow sikit la garang2 ni..(tp tetap garang) huuhu

Aku ingat lagi mase aku masuk PLKN....sebulan je aku aktif pastu sebulan aku terlantar sakit... Aku ni dulu ade mcm2 penyakit..dengan asthma la ape la...tp mase dlm PLKN tiap2 pagi kene joging 4km! Haa dasat x dasat la kan...mungkin sbb tu aku terus baik semput ni aa..hahahha..aku da boley lari2...aku da boley joging petang2! Yang pentim aku da boleh pegang kucing! Ok...mase sebulan aku sakit dalam kem tu aku x boley bangun..makan xde selere....bangun kompem jatuh balik...badan kurus kering...seminggu aku kene cocok air dalam badan..seksa...aku igt lagi sarjan yang rawat aku time tu mase fes2 nak cocok jarum x lepas2...sampai tanye aku "awak ade susuk x? kalo ade baik kuarkan skg" hahahha..aku tgh nazak ley lak die main2..

Dia la yang jage aku mase sakit..sampai la satu masa...aku betul2 x larat lagi..sarjan cadangkan aku balik..kol family suh dtg amik..tp aku x nak..ak nak stay sbb tgl beberapa mingu je nak habis PLKN tu..sayang lak rasenye...tp sarjan kate better balik..die suh pegi hospital..so die pon tanye la nak sy kol kan mak awk tak? Ak pon geleng kepala...aku cakap tolong kol abah saya...Aku pon x tahu kenapa aku buat mcm tu...padahal same je kol mak ke abah ke..depa duk serumah je pon..hehe tp entahla..dalam kepala aku yang muncul mule2 dalah abah...terus sarjan ckp "anak abah la tu"..entahla..banyak dose kat abah agaknye...time sakit abah dulu yg terpacul...padahal dose kat mak lagi la bertimbun2 huhuh

Ade satu je penjelasan...sbb setiap kali aku sakit..abah dulu yg mule perasan.."apasal muke pucat? demam ke?" padahal aku berlagak macho je x nak tunjuk sakit..tp abah tetap tahu aku sakit...kalo aku batuk...selalu sorok2..takut abah bising....kalo aku demam x larat bangun abah dulu yang beria2 nak bawak pi klinik..walopon demam aku tu makan panadol je pon da boleh sembuh..mungkin sbb aku ni dalam adik beradik yang selalu sangat jatuh sakit.....tp pernah aku demam sampai 39 darjah suhu badan aku ni..x ley bangun...ak ngadu kat mak minta bawak klinik..yela mase tu musim h1n1 (ak baru balik konbo time tu...and sedeh abah kene outstation mase aku konbo)...mak aku ley lak ckp "amik kunci kete abah tu pegi klinik" huh sedeh gile la..aku nak bangun pun terhuyung hayang ley lak suh aku drive g klinik sendiri..sedeh wooo..mgkin sbb tu bile aku sakit je mesti aku igt abah dulu...sbb abah ade setiap kali aku sakit...hurm...

Tanx abah sbb menjaga kak dr kecik..kalo abah x jage kak ni yang selalu je sakit dr kecik2 dulu agak2nye kak xde didunia ni skg..ataupun kak x sesempurna ini skg...dulu kak pernah kene demam sawan...sampai satu mase kene amik air tulang belakang...aku dgr org kate kalo kene amik air tulang belakang chance tuk idop or hidop sebagai manusia normal adalah 50-50...Alhamdulillah berkat doa abah and mak kak dapat hidop normal skg.. Maaf sbb banyak sgt lawan cakap abah and mak..kak tau kak ni degil orgnye...mugkin sbb dr kecik da belajar jd tegas dan keras..sbb tu perangai and hati jd mcm batu skg ni..huhuh

Xlupe jugak buat abg aku yang dah pon bergelar bapa..so dia pon layak untuk dapat ucapan Selamat Hari Bapa ni...anak dia kecik lagi x tahu sebut bapak,,so aku la wakilkan..skg ko da jadi bapa ni..bawak2 la jaga anak bini elok2...bagi ilmu agama cukup2...ajar anak ko solat...supaya nnt anak jadi lebey baik dr kite..amin...

Abah...selamat hari bapa dari kami adik beradik...semoga abah panjang umur..boleh la tgk anak2 kawen...sampaila anak2 ni sume dpt cucu tuk abah..hhehehe..Selamat Hari Bapa juga untuk semua bapa2 di dunia...ingatla anak2 kebahagiaan akhirat adalah di tapak kaki ibu..tpi kebahagiaan dunia adalah di tapak kaki bapa...hormatila bapa anda selagi mereka ada...



SELAMAT HARI BAPA!

2 budak itam!:

Wan Perlis said...

halamak
aku tatau apapun pasal hari ayah ni
ceh derhaka aku

Cik Muffin said...

x igt hari bapa x bermaksud i xgt kat ayah kan....hari bapa ni cume hari khas je..yela da ade hari mak ..hari guru..bapa pon nak gak special day..heheh