Pages

Saturday, June 5, 2010

Demam Lagenda Budak Setan? Harga pengorbanan Ahadiat Akashah

Fes time aku dgr satu Malaysia demam nak tgk cete Lagenda Budak Setan ni..Dekat facebook, kat radio sume dok cete menda yg same. Bagi aku ini satu fenomena yg sgt luarbiasa dalam industri perfileman kita....Sape yang tidak kenal dengan penulis asal cerita Lagenda Budak Setan ni? Yang dikenali sebagai Ahadiat Akashah..

Aku mmg pernah baca novel Lagenda Budak Setan ni..tp rasenye masetu aku ni bukanla peminat novel sgt..kebetulan masa tu x tahu sgt da nak buat apa..busan melampau2..tb2 terjumpa novel tu dalam bilik member ni..Mase fes pegang tu yg terkuar dr mulut aku apa tau "GILE TEBAL!" aku ni bukan minat sgt membaca...bile tgk tebal2 mcm tu lg la bertambah kemalasan aku ni..tp terdorong rase sangap x tahu nak wat ape mase tu..bace je la.. Tak disangke br je bace 2 page hatiku tertawan...lepas2 tu hari2 la aku masuk bilik member ni td semata2 nak baca novel tu..Cerite tu mmg best sgt! Dan kini bile difilemkan..aku teruja gile nak tgg! Ya aku mesti tgk! 3 Jun 2010 cite ni dah pun mule ditayangkan. Oh My Lisa Surihani...just wait for me bebeh!

Lisa sudi x jadi kakak angkat sy?? pLishhh...

Pastinya korang sangka hidup penulis cerita ni senang lenang selepas kejayaan Novel Lagenda Budak Setan tu kan? Korang silap! Tak siapa antara kita yg tahu apa yg dilalui penulis Ahadiat Akashah ni selepas kejayaan novel tu. Sebenarnya hidup beliau sama complicated seperti jalan cerita novel tersebut. Dia telah banyak kali ditipu oleh insan yang dia panggil kawan. Sehingga dia disahkan muflis oleh bank. Sume ni gara2 dia sering bertukar ganti kereta mewah semasa idupnya senang.. Oleh kerana terlalu mempercayai "kawan" (kalo aku panggil setan je) die terpaksa menaggung hutang bank untuk kereta yg dibeli tapi tidak dimilikinya..(faham x?) Kire nye si setan tu da tipu die. Ahadiat da byr harga kereta tu setiap bulan pada si setan ni td tp si setan tu x pernah pi byr kat bank pon..mungkin digunakan untuk tujuan peribadi... Bayangkan selepas setahun....gara2 kereta tu..beliau terus disahkan muflis oleh bank.. Yang paling aku sedih baca...kata Ahadiat...kawannya hanya tersenyum memandangnya bile dia muflis.. kan ke mmg perangai setan tu? Sepatutnye Ahadiat buat novel "kawanku setan" (ok emo sudah)

Lisa Surihani best!

Selepas segala aset nya dibekukan bank idup dia mule berubah..mcm2 yg die buat tuk membina semula hidupnya. Dan dia ditipu kali kedua oleh kawan a.k.a setan no dua.. Tapi aku tabik spring isterinya kerana sentiasa bersama susah dan senang..(Ok ak x nak cete bnyk2 kisah peribadi die..tu namanye bergosip..nnt korang bace pon dpt dose) huhuhu

Kini kamu boley tersenyum bangga!

Dipendekkan cete...ak pasti segala penat jerih yg dilalui oleh Ahadiat Akashah selama ni ..kini terbalas...biarlah org2 yg selalu cemburu dan iri hati dengan kejayaan org lain tu diberi petunjuk oleh Allah swt..Balasan ALLAH itu pasti! Janji Allah itu pasti! Skg janji Allah untuk hambanya yg sabar menempuhi ujianNya telah dibalas. Syabas buatmu Ahadiat Akashah!!

p/s: sape sudi bwk aku p tgk cete ni
p/ss : sape da tgk boley la share...kualiti nye same x dgn penulisan asal?

15 budak itam!:

iJoi said...

aku sudi bawak! nk ikot? hahaha wakakaka :P

ERynn NAzmy said...

nak nak! tp bukan bawak saje2..ko kene banje sekali! ade bran??

si[jari] telunjuk said...

la ye ke? dh lama tak bc kisah ahadiat....sian2...

iJoi said...

uikkk ngade2 la hahaha...bf ko kan ade pesal x ajak dia :P

ERynn NAzmy said...

sijari : tula kan...kite bace novel je..tp kite x tahu rentetan hidup seseorang penulis tu

ERynn NAzmy said...

steng: berkira la ko ni...derma tu kan dpt pahala..ko derma tiket dua keping ok gak..hahha

iJoi said...

haha oikk ko nak jadikan lisa akak ke? aku nk gak huhu minat gak dia :P

ERynn NAzmy said...

weh2..jgn ptg line ehhh..

iJoi said...

haha tgok sape terer dia dapat arr lisa :P

ERynn NAzmy said...

ek eleh..yakin boley je ko kan....tayah lisa la..ko try dptkan odah dulu...wawawawa

iJoi said...

dapatkan odah??? hahaha law aku single leh la masalahnya da x single x nk la :P ... tapi x salah kan dapatkan lisa jadi kakak wa wawawawawa

ERynn NAzmy said...

wwawawa.....xley2...die x layan laki2..huhu

iJoi said...

oiii lisa jiwanya nk lelaki taw terutama yg muda2 mcm aku..pmpn dia x mo kot keh3

ERynn NAzmy said...

@ijoi
lisa x nak dekat ngn lelaki..sbb die tahu lelaki zaman skg ni sume ade masalah wayar putus..hahhahah

iJoi said...

haha x kot x sume lelaki mcm itukan..hehe kalo sume mcm tu ko jadi anak dara tua arrr hahahaha