Pages

Tuesday, June 8, 2010

Makin lama makin singkat!

Kalo kite jalan tengah2 bandar..cube korang pandang keliling. Apa yang korang nampak ek.. Ada tak korang nampak gadis2 melayu yang comel lote keliling korang? Kompemlaaa ade...kalo xde bukanla bandar namanye...huhuhuh...tapi cube korang lihat dengan teliti...apa yang tidak kena pada mereka ni...hurmmmmm...

Tentula cara mereka ini berpakaian.Bukanla tak pakai baju langsung..tp CARA..Yang tidak bertudung itu lainla ceritanya.. Mereka tu da mmg kompem pakai x cukup kain punye.. Baju singkat nampak pusat. Nampak lurah..nampak ketiak..tu da biasa sgt daa. Tapi yang aku maksudkan disini adalah yang bertudung. Kenapa da bertudung pon nak makin singkat jugak? Trend ke?

Tak payah pakai pun xpe!

Eh mane boley salahkan diorang! Dah tudung yang dijual skg sume nye singkat2 belaka. Dorang beli je la kan? So salahkanla penjual tudung tu! hahaha bagusnye korang kan. Itula melayu..selalu meletakkan kesalahan ke ats org lain. Padahal diri sendiri..nawaitu sendiri.

Fesyen skg makin singkat!

Cube korang lihat pada fesyen tudung yg tgh hot sekarang. Tudung syria. Wah sedapnye nama.. dari syria lagi tu. Kalo da asal nye dari negara Arab sane mestila boleh di pakai kan? x gitu? Kainnye pon lembut.. tak panas.. Macam2 corak lagi yg boley kite tgk. yang lip lap pon ade you! Nak pakai pon senang. Sarung je! X perlu da nak pin sana pin sini..lilit sana lilit sini! Jimat masa! Wah sungguh praktikal!!

 Lagi banyak angin boleh masuk you~

Jom ramai2 beli tudung mcmni..boleh la kite tempah tiket ke neraka secara berjemaah...heheh

p/s : Aku pon pernah terbeli tudung syria tu sbb termakan pujuk rayu penjual..tak tahu plak singkat (beli online)..Skg tudung tu aku buat kain buruk lap meja je..hehhehe...

2 budak itam!:

nana89 said...

xleh slh kn penjual..tue sume duniawi..yg penting diri kite smda iman kite kuat atau x..n gmbr tue kot2 lar time tue dituip angin..kite mn tau..

ERynn NAzmy said...

@nana89
betul3! penjual ni die mane fikir tu sume..yg dorang tau nak untung je..tp diorang tak tahu sebenarnye...bile die jual..org pakai tu dpt dose..die pon lg la dapat dose jugak sbb menggalakkan.. mungkinla kot ditipu angin org yg menghembus mase amik gambar die tu..hheheheheh!